Mat / Dryck
Publicerat: 2013-03-09

Spaning

Ät i restaurangens köksmiljö

Ät i restaurangens köksmiljö

Restaurangen Pubologi (i Gamla stan, Stockholm) har tagit efter ett koncept som blivit allt vanligare inom restaurangbranschen, nämligen kring att arrangera så kallade "köksbord". Konceptet går ut på att restauranggästen blir placerad vid ett bord i direkt anslutning till det kök där kockarna huserar. Upplevelsen av att sitta nära köket ska utgöras av att få en närmare kontakt med kökspersonalen, stämningen i köket och möjlighet till att få vara ned "där det händer". Pubologi har provat konceptet under ca en månads tid, och även då ett köksbord är dyrare än de ordinarie borden så har intresset redan från starten varit mycket stort.
Häktet och Vassa eggen är två andra restauranger i Stockholm som också tagit till sig konceptet. Återstår att se om utvecklingen går mot mer öppna köksmiljöer på restauranger och matställen, där konsumenten får en tydligare och mer unik inblick kring deras mat och dess tillagning.
Läs mer på: http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/9012