Hälsa / Träning Mat / Dryck
Publicerat: 2016-08-24

Spaning

Korv gjord på lupiner

Korv gjord på lupiner

Mitt ibland larmrapporterna kring de negativa hälso- och miljöeffekterna av konventionella kött- och mjölkprodukter ser Vinnova stora möjligheter för den svenska livsmedelsindustrin. Därför har de gjort en utlysning och en tävling bland svenska företag och universitet m.fl. att utveckla innovativa ätbara prototyper, som är klimatsmarta och hälsosamma alternativ till konventionella animalieprodukter.
Med i tävlingen är bland annat Lantmännen, Örebro universitet och Chalmers. Projekt som har beviljats är bl.a. färs på syrsor och mjölmask, "ädelost" gjord på bönor och korv på svenskodlade lupiner.
Alla 15 projekt har finansierats med en halv miljon kronor och det projekt som vinner kan söka ytterligare finansiering för att kunna utveckla det vidare till en färdig produkt.
Tävlingen avgörs i november på Måltidens Hus i Grythyttan.
Läs mer: http://www.vinnova.se/sv/Aktuellt--publicerat/Pressmeddelanden/2016/160428-Fars-pa-insekter-och-korv-pa-lupin-/