Bill Gates mobiliserar konstnärer för att rädda liv

Ett 30-tal internationellt kända musiker, fotografer, filmare, målare, skulptörer och författare medverkar i projektet The Art of Saving a Life – för att berätta om värdet av vacciner för att rädda liv.

Bakom projektet står Bill & Melinda Gates Foundation. Bland de medverkande återfinns bland andra Annie Leibovitz, Luc Jaquet, Angélique Kidjo, Chimamanda Ngozi Adichie, GMB Akash, Sophie Blackall, Thomas Ganter, Vik Muniz och Alexia Sinclair. Idén är att de var och en på sitt sätt ska illustrera kampanjens budskap.

Syftet med projektet är att ge organisationen Gavi ökad uppmärksamhet och få fler att bidra till dess mission att öka tillgången till vacciner i fattiga länder.

Att använda konst för att väcka uppmärksamhet i kampanjer är inget nytt. Absolut vodka är en pionjär som låtit konstnärer tolka sitt varumärke samt låtit olika konstformer mötas i det numera avslutade konstprojektet Made Spaces i Berlin.

The Art of Saving a Life kombinerar trenden för CSR (Corporate Social Responsibility) med seriös konst för att göra världen litet bättre. Även om Bill Gates gör detta via sin stiftelse, spiller glansen ändå över på Microsoft.

Bilder är tagen av Alexia Sinclair och visar Edward Jenners upptäckt av vaccinet mot smittkoppor (bilden är beskuren).

http://artofsavingalife.com/
http://www.gavi.org/