Den smarta högtalaren som tar ljudupplevelsen till nya nivåer

aiFi – den nya generationen högtalare ligger just nu i startgroparna att lanseras på marknaden. aiFi är inte som en vanlig högtalare, den är en intelligent högtalare som fungerar alldeles utmärkt ensam men ju fler man ansluter desto bredare och bättre blir ljudbilden. Jag träffade Lynn Dreierbakken och Victor Isaksen på företaget Sound Dimension AB, två av personerna bakom aiFi, för en demo av högtalaren och jag blev inte besviken.
Den lilla högtalaren med skalbart ljud visade direkt vad den gick för och när vi anslöt ytterligare en högtalare började det hända saker, ljudet fördelades automatiskt mellan högtalarna och med en tredje högtalare ansluten så levererades ett ljud som var mer än tillräckligt för vårt rum. Nu funderar ni naturligtvis på vad som är så speciellt med aiFi, högtalare har väl kopplats ihop tidigare? aiFi ansluts trådlöst genom att stapla dem eller placera dem sida vid sida beroende på vilken typ av ljudbild man vill skapa. Använd en högtalare i ett litet rum eller stapla flera enheter i det lite större rummet, en sexstack fixar det perfekta partyljudet. Vill man bygga en soundbar till TVn så är det inga problem, placera några aiFi bredvid varandra så har ni skapat en perfekt soundbar, snygg blir den också tack vare det inbyggda justerbara LED-ljuset.

aiFi spelar upp musik från er enhet via Bluetooth eller analog anslutning och självklart finns det en funktionell APP som ger oändliga möjligheter att modifiera sin ljudupplevelse. Eftersom aiFi är uppladdningsbar, med en bra batteritid, så fungerar den alldeles utmärkt att ha med var som helst och varför inte till strand- eller poolpartyt, aiFi har IP-klass 44.

Foto: Sound Dimension AB
Läs mer om aiFi här: http://aifi.se/