Chatbot för mental hälsa

Tess är en empatisk chatbot som tänker som en terapeut och kan föra en dialog utan förvalda svar, men som nog ska ses mer som en partner än en mänsklig psykolog.

Vid första kontakten gör hon en kvalificerad gissning till vilken behandlingsmetod som skulle kunna passa, men allt eftersom hon lär känna personen kan det ändras. Hon är programmerad för att reagera på vissa nyckelord som beskriver att situationen förvärrats och då kontaktar hon eller ber dig kontakta en mänsklig terapeut. Hon kommer ihåg vad ni diskuterat tidigare och kan referera tillbaka till det. För att anpassa sig till användarnas situationer och känslor genomgår Tess en lärotid där man talar om för henne vilka svar som inte är passande, en algoritm korrigerar då svaret för att finna ett bättre.

Många gånger kräver behandling arbete även hemma och då kan Tess används som ett komplement till att träffa psykolog. Om man råkar ut för en ångestattack eller bara behöver prata med någon kan hon nås där och då genom messaging eller sms.

Hon används även för vårdpersonal som kan behöva en partner att tala om hur dagen varit när en patient dött eller för vårdgivare till närstående som kanske inte har möjlighet att lämna hemmet. Då det är en amerikansk produkt talar man också om hur den hjälper personer utan försäkring eller dåliga förmånspaket och som inte har råd med vård.

http://x2ai.com/about-us