Niko home control – smarta hem system

Via mässan ”Hem, villa & bostadsrätt” i Stockholm träffade jag företaget Niko som presenterade sitt Smarta Hem system. Deras smarta hem-system har funktioner såsom central kontroll, kontroll via app vart man än är i världen, övervakning av energiförbrukning, videodörrstation, automatisk belysning/ventilation/värme, nödknapp etc.

Allt är centralt kopplat till pekskärmen och appen. Men de har knappar för enskilda ändamål. En knapp kallar dom för ”nödknappen” som innebär att när man känner sig otrygg i sitt hem kan man klicka på den och signalera till alla andra användare under systemet, samt att stora delar av huset tänds så eventuella oinbjudna blir skrämda av det. En annan knapp kallar dom för ”stämningskontrollen” som man förinstallerar belysning för tillfällen så man kan välja belysning för fest, middag eller städ.

Via appen kan man få information om någon kommer hem, man kan kontrollera allt i hemmet via appen och man kan trycka på ”godnatt” om man gick och la sig utan att vara säker på om allt var släckt.

Deras ”videodörrstation” börjar spela in ca 20 sekunder innan någon ringt på pga säkerhetsrisken. Detta gör den via sensorer.

Läs mer: https://www.niko.eu/svse/produkter/niko-home-control