Buzztermetoden

En av de viktigaste och svåraste utmaningarna med att utveckla en verksamhet är att upptäcka och förstå omvärldsförändringar. Att sedan utveckla en verksamhet är nästa utmaning.

 

Vi på Docere har därför utvecklat Buzztermetoden. Metoden är enkel och lättbegriplig för att du och din organisation genom en systematisk process ska kunna fånga in omvärldsförändringar, skapa idéer och inleda verksamhetsutveckling.

 

Kort beskrivning av Buzzter-metoden

Metoden är ett verktyg som är lätt att följa och som hjälper dig att inte bara upptäcka och förstå alla trender, utan också hjälper dig att tillämpa dem för att ta fram framgångsrika kundinriktade idéer på egen hand.

 

Buzzter-metoden består av två delar; dels en beskrivning och vägledning till en process för att bedriva ett spaningsarbete som gör skillnad och som skapar verklig nytta för din organisation, dels ett speciellt framtaget arbetsmaterial bestående av spaningskort och idécanvas. Arbetsmaterialet är digitalt och kan enkelt användas i processen.

 

Beställ arbetsmaterial

Arbetsmaterialet är exklusivt tillgängligt för Buzzter-abonnenter. Som abonnent har du möjlighet att beställa ett digitalt paket med arbetsmaterial för att själv komma igång med arbetet. Mejla till Jörgen, jorgen.ramnelov@docere.se eller Bobo, bobo@docere.se så skickar vi materialet till dig.

 

Gratis utbildning för Buzzter-abonnenter

För att ni som användare enkelt ska kunna komma igång med ert arbete med Buzztermetoden erbjuder vi den 2 maj ett exklusivt utbildningstillfälle för alla Buzzteranvändare där kommer vi att gå igenom metoden, det medföljande arbetsmaterialet och visa hur du enkelt kan använda den i er organisation.  Buzzter-abonnenter kan anmäla sig här.

 

Vill ni komma igång med metoden och behöver hjälp?

Vi har utvecklat en kurs som är lämplig för de som ska vara med i er spanargrupp. Syftet med kursen är att de som deltar i omvärldsbevakningen ska få en stabil kunskapsgrund att stå på. Det kommer göra att alla kan bidra på ett bättre sätt.

 

Kursen är en halvdag. Den går att dela upp i flera tillfällen om man önskar.

 

Ur innehållet:

  • Hur går förändringar till
  • Teori omvärldsbevakning
  • Hur spanar man effektivt
  • Hur genereras idéer
  • Användning av Buzzter
  • Buzztermetoden steg för steg

 

Är du intresserad av att vi ordnar en sådan utbildning med din spaningsgrupp? Kontakta Bobo af Ekenstam på bobo@docere.se för bokning.