Årets trendrapport - "2024 i backspegeln"

Nu är årets trendrapport här,”2024 i backspegeln”! I år har rapporten det övergripande temat ”Trolltid”. Trollen finns i många olika former i dagen. I allt från trollfabriker till att vi ser ett ökat intresse för nyandlighet och folktro.
Vad kan du då förvänta dig av årets rapport? Här är årets trender:
  1. TEKNIK: ”AI på språng” – AI-tekniken blir mer bärbar och finns i allt högre grad runt omkring oss. Många experter verkar även anse att 2024 blir ett genombrottsår för AR. Vår värld blir därmed snabbt mer digifysisk.

  2. INTEGRITET: ”Den nya valutan” – Vi ser en utveckling där den personliga integritet spelar allt mindre roll och en allt större acceptans för övervakning. Hur kommer det att påverka det svenska samhället 2024?

  3. HÅLLBARHET”Klimatrealitet” – Vi har passerat 1,5 graders uppvärmning och det verkar inte stanna där. Vad blir konsekvenserna? Kommer politiken att ändras eller kommer vi att fortsätta prioritera skattesänkningar på diesel?

  4. TEKNIK: ”Mänskligt”– Den digitala utvecklingen har i stor grad av tekniken i centrum. Vad har varit tekniskt möjligt att göra. Ser vi en förändring? Kommer utvecklingen 2024 mer handla om människan och vad tekniken kan användas till?

  5. SAMHÄLLE: ”IRL? Nej, social liquid!” – Vi träffas inte fysiska i lika stor utsträckning längre, vad gör det med samhället? Vad gör det med våra relationer? Blir vi mer sociala? “Social liquid” är det nya!

  6. EKONOMI: ”Ljuset i tunneln-fällan” Den dystra ekonomiska utvecklingen kommer att prägla 2024. Ser vi en ljusning eller inte? Den ekonomiska utvecklingen har inneburet ännu ett hårt slag för detaljhandeln. Även e-handeln minskar. Vad innebär det 2024?

  7. POLITIK:  ”Det nya schackbrädet”- Fler än 70 val i världen 2024, över 4 miljarder människor ska gå till valurnorna. Kommer Donald Trump till makten igen? Fortsatta geopolitiska spänningar kommer att prägla året som kommer.

  8. VÄRDERING: ”En besjälad värld” – Nyandligheten och synen på religion förändras. Oroliga tider gör att vi kanske vänder oss till andra krafter? Dags för en ny New Age-våg?

  9. VIRTUELLT: ”Från nöje till nytta”– Under 2024 kommer det virtuella området att ta nya steg. Virtual Reality har tidigare främst förknippats med spel och nöje. Nu tar tekniken steget in på arbetsplatsen.

 

Här nedan kan du ladda ner ditt eget exemplar av trendrapporten “2024 i backspegeln”, https://www.docere.se/trendrapport 

 

Rapporten är i digitalt format.

 

Du som deltog i vårt seminarie eller är abonnent på Buzzter kan ladda ner rapporten utan kostnad.