Nytt avsnitt av "När framtiden är viktig"

Du har väl inte missat de senaste avsnitten av vår podcast När framtiden är viktig (som tidigare hette Trendpodden Kristallkulan)? I studion har Jörgen och Bobo från Docere sällskap av Diana Uppman. Tillsammans presenterar de och diskuterar de trender och förändringar som påverkar vår framtid. Vi drar slutsatser om vilka effekter det får för oss människor, våra företag och organisationer.

 

Avsnitt #26 – 2023 i backspegeln, del 2

Detta är det andra av tre avsnitt som handlar om Doceres trendrapport ”2023 i backspegeln”. Vi skönjer det vi kallar en brytningstid.

 

Temat för veckans avsnitt är shopping, arbetsliv och staden

 

Bobo, Diana och Jörgen samtalar om och analyserar vad en tunnare plånbok gör med vårt shoppingbeteende? Blir vi mer varumärkesotrogna? Arbetslivet är också under förändring. Här handlar dem om att vi ska hybridanpassa oss och hur mycket kommer vi egentligen att arbeta i framtiden? Dessa förändringar innebär att den framtida staden förändras. Avslutningsvis diskuterar vi därför vad som kommer att göra den framtida staden attraktiv. Måste vi bo i städer överhuvudtaget?

 

Lyssna här (finns även på andra plattformar): https://open.spotify.com/episode/6vz7fDnJfuDxH8OyfO3z0E?si=1074e093097142ae

 

Du hittar alla tidigare avsnitt här: https://www.docere.se/kristallkulan