Hem / Boende Mode / Design
Publicerat: 2017-04-21

Spaning

2018 års trädgårds-trender enligt Elmia

2018 års trädgårds-trender enligt Elmia

Elmia Garden presenteras nu tre trender för 2018 som kommer att prägla våra trädgårdar enligt företaget. Trenderna, som är framtagna i samarbete med Swedish Fashion Council, Blink och stylisten och designern Jan Rundgren, har fått namnen Mother Nature, Mystic Garden och Urban Backyard. De beskrivs på sajten så här:
”Mother Nature hyllar biologisk mångfald. Vi vill leva med respekt för Moder Jord och i samklang med en hållbar livsstil. Trädgårdar och uterum inreds med naturliga materialval som trä, keramik och sten. Färgskalan går i naturens palett och formerna är stora och böljande.”
”Mystic Garden bjuder in oss till det magiskt hemliga trädgårdsrummet, en gotisk fantasi. Stilen är klassiskt, lyxigt elegant i kombination med det modernt avskalade. Knotiga grenar från fruktträd, frökapslar och torkade blommor blir vackra stilleben i våra hem.”
”Urban Backyard är en social, lekfull och opretentiös trend. Här ser vi ett starkt urbant tema för den moderna människan som lever och verkar i staden. Färgskalan andas 90-tal med klara starka färger. Klarrött, solgult och Kleinblått kombineras med neutrala färger i svart och grått.”
Trendbeskrivningarna finns på Elmia Garden Trends, som är en ny plattform för trädgårdstrender. Sajten riktar sig till alla som arbetar i trädgårdsbranschen och kan användas som ett affärsverktyg för inspiration och stöd vid inköp. Förutom inspiration kring trenderna har sajten en blogg med skribenter som arbetar i olika delar av trädgårdsbranschen.
Läs mer om trädgårdstrenderna på: www.elmiagardentrends.se