3D-printad ansiktsmask

Amerikanska hudvårdsföretaget Neutrogena lanserar nu Neutrogena MaskiD, en 3D-printad ansiktsmask som drivs av användardata.

Anpassning med Neutrogena MaskiD sker på tre sätt – först med formen på själva masken. Med hjälp av en 3D-kamera i en smartphone tar användaren helt enkelt en selfie för att skapa en exakt, mångdimensionell karta över hens ansikte och den exakta mätningen och formen på näsan, mellan ögonen, läpparna och andra unika fysiska egenskaper.

Därefter skapar, med hjälp av personlig data från Neutrogena Skin 360 ™ -systemet (den virtuella motsvarigheten till en erfaren hudläkare som analyserar hudens behov), en rekommendation för vilka ingredienser som är mest fördelaktiga och var. Slutligen, med hjälp av en proprietär 3D-printer, skrivs de identifierade ingredienserna ut på en skräddarsydd hydrogelmask. Ingredienserna appliceras på exakta zoner av masken där de kommer att göra den störst nytta för användaren.

 

Källa: https://www.prnewswire.com/news-releases/neutrogena-introduces-neutrogena-maskid-a-personalized-3d-printed-sheet-mask-300772822.html