Hem / Boende
Publicerat: 2021-01-20

Spaning

Badrumstrender 2021

Badrumstrender 2021

Badrumsföretaget Villeroy & Boch har blickat framåt på inredningstrenderna för 2021. En av de största trenderna 2021 är naturtrenden. Den står som ett lugnt motmedel till allt kaos i världen utanför. Fokus ligger inte bara på form utan minst lika mycket på funktion och trygghet. Hemmet måste för många fungera både som oas och borg – och för många även som arbetsplats.
Badrum som växer med sin uppgift - På samma sätt som vi vill att våra hem ska vara personliga, vill vi att badrummet ska vara ett rum man gärna vistas i. Vi behöver våra badrum för att sköta vår hygien och morgon- och kvällsrutiner, men ett badrum kan vara så mycket mer. Det är ett privat rum dit vi kan dra oss tillbaka och glömma världen runtomkring. Det ska därför inte bara vara funktionellt, utan även kännas inbjudande och trivsamt.
Mjuka jordiga färger - Det blir allt vanligare att badrumsinredningar går i samma stil och nyanser som resten av bostaden. Under 2021 kommer naturinspirerade färgnyanser att fortsätta vara populära. Mjuka, jordiga färger kommer tillsammans med sammetslena ytor och dimmerbelysning att göra badrummen till sköna utrymmen där vi gärna vistas längre än vad som egentligen är nödvändigt.
För in naturen i hemmet - Ett badrum med intryck av trädgård, altan, berså eller balkong ökar känslan av välbefinnande. En tidigare kökstrend har varit att föra in naturen i inredningen och under 2021 kommer detta att gälla badrummen. Ett sätt, om man har en trädgård, är att köpa en badtunna eller ett utomhusbadkar. Ett annat sätt, om man vill följa denna trend, är att placera badkaret intill ett fönster.
Hemester är det nya heta - Att tillbringa sommaren hemma innebär inte att man behöver gå miste om semesterkänslan. Ett exempel är en duschtoalett i badrummet som ger en komfort man annars ofta bara upplever på de bästa internationella hotellen. Det är en kombination av toalett och bidé som ger en härlig fräschör varje gång den används.
 
Källa: https://www.gustavsberg.com/se/nyhetsrum/#/pressreleases/badrumstrender-2021-hem-ljuva-hem-3065549
 
Bild: Press Villeroy & Boch