Resa Teknik / Prylar
Publicerat: 2020-10-12

Spaning

BMW börjar använda geofencing

BMW börjar använda geofencing

Nu introducerar BMW Group eDrive-zoner, som ska öka andelen utsläppsfri körning i Sveriges storstäder. När man kör in i en eDrive-zon med en laddhybrid kommer bilen automatiskt ställa om till helt elektrisk och utsläppsfri körning, med hjälp av geofencing-teknik. Funktionen är unik i sitt slag på den globala bilmarknaden och i dagsläget finns zoner definierade för Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala som framöver kommer utökas till fler städer.
BMW eDrive Zone är en ny digital funktion som automatiskt ställer om till elektrisk drivning när en BMW laddhybrid kör in i ett fördefinerat område i dessa städer. Funktionen säkerställer även automatiskt att laddhybriden har tillräckligt med elektrisk räckvidd för att kunna framföras i eDrive zonerna om en destination angetts i bilens navigationssystem som ligger inom några av dessa zoner. Funktionen finns idag tillgänglig för cirka 3 000 BMW bilar.
 
Källa: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0306650EN/automatic-emission-free-city-driving:-green-light-for-bmw-edrive-zones-in-nearly-80-cities-across-europe
 
Bild: Press BMW