Hem / Boende Resa Shopping
Publicerat: 2020-08-04

Spaning

Byggmester för svenskarna

Byggmester för svenskarna

Årets semester har för många svenskar blivit annorlunda än vad de är vana vid. Undersökningar från bl a Clas Ohlson och försäkringsbolaget If visar att de svensken främst har ersatt utlandsresan med är olika typer av byggprojekt. Enligt Clas Ohlsons undersökning, genom sin kundklubb Club Clas, så anger 25 procent att de har fått ställa in planer på att åka utomlands, och bara 5 procent kommer att resa utrikes under semestern. Hela 65 procent säger att de tvärtom avser tillbringa semestern hemma.
Tre fjärdedelar (75 procent) kommer att spendera sin ledighet med att fixa med saker som reparation, målning och trädgårdsskötsel. Av dessa säger 13 procent att de kommer att ägna större delen av semestern med att fixa i hemmet, medan åtta av tio (80 procent) planerar att göra det vissa eller mindre delar av semestern.
Resultatet bekräftas av en annan undersökning från försäkringsbolaget If. I deras undersökning uppger 4 av 10 att de ska ägna semestern åt byggprojekt. Vanligast är att man tänker renovera eller bygga om på egen hand (drygt 30 procent), medan en av tio väljer att anlita hantverkare.
Ovanstående avspeglas även i försäljningsstatistiken. Statistik från Klarna visar att näthandeln blomstrar när många svenskar väljer att semestra hemma. Inte minst gäller det byggrelaterade produkter. Totalt sett har den svenska försäljningen av hem och trädgårdsprodukter ökat med 47% under juni månad jämfört med fjolåret.
 
Källor:
https://news.cision.com/se/klarna-bank-ab--publ-/r/hemestrande-svenskar-ger-nya-forsaljningsrekord-for-e-handeln,c3157073
 
https://via.tt.se/pressmeddelande/varannan-svensk-har-byggprojekt-i-sommar?publisherId=391729&releaseId=3280117
 
https://news.cision.com/se/clas-ohlson/r/ny-undersokning--tre-av-fyra-fixar-hemmet-i-sommar,c3158241
 
Bild: Press Clas Ohlson