Resa Värderingar
Publicerat: 2023-05-05

Spaning

De flesta är inte beredda att sluta flyga för miljön

De flesta är inte beredda att sluta flyga för miljön

I en ny Novus-undersökning om attityder till flygresor och hållbarhet beställd av flygbolaget KLM, säger 79 procent av svenskar att de inte är beredda att sluta flyga för att minska flygets klimatpåverkan. För norrmän och danskar är siffran närmare 90 procent. De vanligaste motiveringarna till att man inte kan tänka sig att avstå flyget är att reslusten är för stor, att man väljer att klimatkompensera på andra sätt, samt att man inte tycker att det är konsumentens ansvar att minska flygets miljöpåverkan.

En majoritet av de tillfrågade i de tre länderna som planerar att flyga under 2023 säger dessutom att de gärna vill flyga oftare under det kommande året. I Sverige är 53 procent sugna på fler resor, och i våra grannländer Norge och Danmark är det 6 av 10 som svarar att de vill flyga oftare än vad de gör idag. Samtidigt visar Novus-undersökningen att en betydande andel av de tillfrågade är beredda att betala mer för ett mer hållbart flyg. Dock tycker många att det är krångligt att göra hållbara val när de bokar flygresor.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/klm-royal-dutch-airlines/pressreleases/novus-slash-klm-8-av-10-aer-inte-beredda-att-sluta-flyga-foer-miljoen-men-maanga-aer-villiga-att-betala-extra-foer-haallbart-flyg-3249298

 

Bild: Depositphoto