Resa
Publicerat: 2020-10-09

Spaning

DHL Express lanserar båttransporter i London

DHL Express lanserar båttransporter i London

Logistikföretaget DHL Express har lanserat Londons första flodbåt för paketleveranser, för att minska trängsel och erbjuda ett pålitligt och effektivt sätt att transportera försändelser genom Storbritanniens huvudstad. Den nya tjänsten har införts som en del av DHL:s löfte att använda en blandning av transportfordon för att öka tillgången till stadsområden samt är ett viktigt steg mot att utforska användandet av floden för transport av mindre försändelser.
Flodbåtservicen, som drivs av Thames Clippers Logistics, kommer att transportera paket till London dagligen kl 07.30. Försändelserna kommer att lastas från elfordon till flodbåten vid Wandsworth Riverside Quarter Pier innan de transporteras i hög hastighet längs Themsen till centrala London och dockar vid Bankside Pier för att levereras den sista biten på DHL-kurircyklar. DHL har sedan tidigare kanalleveransnätverk i Amsterdam och Venedig, men tjänsten i London representerar dess första höghastighetstjänst.
 
Källa: https://www.dhl.com/global-en/home/press/press-archive/2020/dhl-express-demonstrates-next-step-of-urban-logistics-in-london.html
 
Bild: Press DHL