Kultur / Fritid Mat / Dryck Teknik / Prylar Värderingar
Publicerat: 2015-06-14

Spaning

En labb-odlad oxfilé, tack!

En labb-odlad oxfilé, tack!

Världens befolkning förväntas nå nio miljarder människor år 2050 och då blir det alltmer ohållbar för oss att konsumera samma mängd kött som vi gör idag. Bistro i Vitro vill att vi reflekterar över det laborieodlade köttets etik, estetik och möjligheter.
Den virtuella restaurangen serverar "tankeställare” för att utforska världens matförsörjning med hjälp av artificiellt kött.
Bistro In Vitro, som projektet heter, utforskar det labb-odlade köttets potential och placerar det i en värld av online-gastronomi som vi känner igen, bland menyer, kockintervjuer, matrecensioner och så vidare.
Odlat kött har hyllats som en möjlig lösning till livsmedelsbrist och djurplågeri, men idén av artificiellt kött väcker ofta negativa reaktioner. Bistro In Vitro vill ersätta denna reaktion med debatt.
Konceptet är producerat av Next Nature Network och Submarine Channel. Tillsammans med konstnärer, kockar och forskare delar de en övertygelse om att "innan vi kan bestämma om vi någonsin vill äta laboratorieodlat kött, måste vi undersöka dess inverkan på vår matkultur. "
På webbplatsen kan besökare komponera en egen meny från ett urval av kreativa in-vitrokötträtter, kompletta med realistiska fotografier.
http://bistro-invitro.com/en/bistro-invitro/