Hem / Boende Kultur / Fritid Media
Publicerat: 2024-03-19

Spaning

Fastighetsbyrån vill underlätta flytten med Roblox

Fastighetsbyrån vill underlätta flytten med Roblox

Fastighetsbyrån har utvecklat funktion på spelplattformen Roblox för att förbereda barn inför flytt. För första gången kan familjer som går i flyttankar gå på aktuella bostadsvisningar i spelets värld, men också skapa och utforska det framtida hemmet tillsammans.

Fastighetsbyrån lanserar initiativet Lilla Flytthjälpen för de som kanske har minst att säga till om vid ett bostadsköp, men som påverkas i allra högsta grad. I Lilla Flytthjälpen finns handfasta tips och råd till föräldrar framtagna tillsammans med Kajsa Lönn Rhodin, leg. psykolog som har lång erfarenhet av att arbeta med barn och föräldrar. Fastighetsbyrån har även skapat en spelvärld i Roblox med syfte att mentalt förbereda barn inför flytt.

I Roblox kan föräldrar och barn tillsammans skapa en digital kopia av sitt framtida hem genom att välja en grund av ett radhus, en lägenhet eller en villa. Därefter kan barnet och föräldern börja inreda med ett stort urval av möbler, måla om väggar, ändra planlösningen och skapa fritt med hjälp av former och olika materialval. Det går även att bjuda in kompisar till ens hus om barnet så önskar.

Med Lilla Flytthjälpen har Fastighetsbyrån även skapat ett antal bostäder i Roblox som alla är digitala kopior av verkliga bostäder som är till salu runt om i Sverige. De digitala kopiorna är öppna för visning i Roblox fram tills att den fysiska bostaden är såld. Köparen av en bostad, som har en Roblox-kopia, kommer även få en egen länk till just sitt Roblox-hus och därmed få ”två bostäder till priset av en”.

 

Källa: https://www.roblox.com/games/16716398386/Gula-villan-i-V-ster-s

 

Bild: Fastighetsbyrån press