Hem / Boende
Publicerat: 2021-12-01

Spaning

Flyttbara bostäder

Flyttbara bostäder

Det helt nya konceptet Rehouse, en innovation inom H22, har nu landsatts i Helsingborg Hamn. Totalt lyftes 157 kollin iland som i första etappen ska skapa 39 av de totalt 78 flyttbara lägenheterna i det första av de två flerbostadshusen som är del av projektet H22 NIWA placerad i Gåsebäck, Helsingborg. Flerbostadshusen på Gåsebäck kommer att ackompanjeras av en upphöjd japansk trädgård som också ger namn till hela projektet – H22 NIWA.
Konceptet Rehouse handlar om flyttbara, högkvalitativa flerbostadshus som byggs på tillfälligt bygglov. Ambitionen är ett cirkulärt bostadsbyggande med väldesignade, återbrukbara byggdelar som är enkla att montera, demontera och transportera. Totalt ska 78 lägenheter uppföras, i två etapper, och till sommarens H22 City Expo ska det första flerbostadshuset stå klart med 39 lägenheter, varav vissa kommer stå öppna som visningslägenheter. När byggnationen av etapp ett är klart kommer ett femvåningshus med sex ettor, 10 tvåor, fem mindre treor och 18 större treor finnas för uthyrning. Modulerna lyfts iland fullt klara och utrustade med monterade kök och badrum, vvs och el.
Det nya konceptet med flyttbara modulhus till ett bra pris ska bidra till en sundare bostadsmarknad med förhoppningen att korta byggnationsprocessen från flera år till ett från projektering till inflyttning. En avgörande faktor i processen är att man kan bygga på ett tillfälligt bygglov då husen är flyttbara.
 
Källa: https://www.h22cityexpo.se/program/flyttbara-bostader-genom-rehouse
 
Bild: Press H22