Hälsa / Träning Teknik / Prylar
Publicerat: 2016-03-07

Spaning

Försvarsmaktens träningsklubb

Försvarsmaktens träningsklubb

Försvarsmaktens träningsklubb eller FMTK sätter nu igång och ska hjälpa människor med "funktionell och utmanande träning som utförs utan redskap". För att få tillgång till tips om hur man ska träna och genomförandet av träningsmoment så kan man nu ladda ner appen FMTK. Klubben har existerat inom Försvarsmakten i ett halvår och främst arbetat med att framhäva friskvård och hälsa inom organisationen men också för att förbereda blivande rekryter som blir av del av Försvarsmakten inom ramen för den grundläggande militära utbildningen.
– Träning är en av de viktigaste hörnstenarna för ett jobb inom Försvarsmakten, men också i livet utanför. FMTK är en satsning som handlar om att lyfta vikten av träning och göra träningen mer tillgänglig, till nytta för våra egna medarbetare, för blivande medarbetare och för allmänheten, säger Lars Gerhardsson, chef för Försvarsmaktens idrotts- och friskvårdsenhet.
Tillsammans med starten så lanserar de också en podcast där experter från Försvarsmakten pratar träning med inbjudna gäster.
Läs mer på:
http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2016/03/forsvarsmakten-startar-traningsklubb/