Resa
Publicerat: 2016-01-15

Spaning

Fritidsresor tror på en digital och aktiv resenär 2016

Fritidsresor tror på en digital och aktiv resenär 2016

Reseföretaget Fritidsresor har listat sju trender som de bedömer kommer att påverka resenärerna under 2016. Intressant att notera är ledord som aktiv, digital, upplevelse och hållbarhet.
2016s mest intressanta resetrender enligt Fritidsresor:
1. Hotellet är den nya destinationen - Hotellen utformas i allt större utsträckning med tydliga zoner, med vuxenpool, barnpool och vuxenzoner på restauranger. Efterfrågan på hotellrum med privat pool eller terrass ökar.
2. Aktiv semester - Trenden att vara aktiv på semestern fortsätter starkt nästa år. Framförallt ser man en ökning vad gäller aktiva träningsresor utan press och stress och ett mer holistiskt fokus där både kropp och själ omfattas.
3. Den digitala svensken - Samtidigt som kundens digitala närvaro ökar är efterfrågan på personlig service fortsatt hög.
4. Hotell för två - En tydlig uppåtgående trend är efterfrågan på hotell bara för vuxna, där fokus är romantik och kvalitetstid tillsammans.
5. Matupplevelser - Efterfrågan på hotell med unika matupplevelser ökar markant.
6. Hållbarhet - Vikten av proaktivt miljöarbete blir allt större i takt med att vår miljöpåverkan ökar.
7. Kryssningar - Efterfrågan på kryssningar ökar på den svenska och nordiska marknaden. Resenärer attraheras av prisvärda resor med måltider, aktiviteter och underhållning som ingår.
Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/fritidsresor/pressreleases/svenskar-koeper-charterresor-foer-2-3-miljarder-i-januari-plus-trendspaning-infoer-2016-1292348