Gå på cryptoparty

Tekniska museet arrangerar tillsammans med Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter, DFRI, Cryptoparty den 4 oktober. Här finns chans för både nybörjare och krypteringsproffs att hämta nya kunskaper om digitalt självförsvar.

Cryptoparties arrangeras över hela världen för att ge fler möjlighet att lära sig grunderna i datasäkerhet och kryptering. Vem som helst kan arrangera ett Cryptoparty, det är gratis att delta och öppet för alla. Cryptoparty är en gräsrotsrörelse som startades i Australien av Asher Wolf. Tanken var att bygga en brygga mellan hackers och vanliga människor för att fler skulle få möjlighet att lära sig kryptering. När DFRI var med och startade CryptoParty STHLM 2013 blev det snabbt känt som ett av de mest jämställda i världen.

På programmet:
– Wikipedia kallas ”The Sumof All Human Knowledge”. Men vad vet Wikipedia om dig egentligen? – Axel Pettersson från Wikimedia Sverige.
– I maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen GDPR att gälla. – Birgitta Edberg från Privasee har koll på allt du behöver veta.
– Varför är det viktigt med kryptering? Jenny Olsson och Linda Sandberg bjuder på tips, bonustips och djur för alla nybörjare, DFRI/Cryptoparty STHLM
– Hur funkar det att surfa anonymt? – Magnus Ahltorp berättar hur en använder Tor
– Hur säker är en ”säker” WiFi-anslutning egentligen? Därför ska du inte koppla upp dig på gratis WiFi anslutningar på stan – Julien Pinget

Läs mer om eventet: https://www.tekniskamuseet.se/pa-gang/cryptoparty/