Mode / Design
Publicerat: 2020-10-13

Spaning

H&M lanserar recyclingmaskin i butik

H&M lanserar recyclingmaskin i butik

Modeföretaget H&M:s kunder har nu möjlighet att omvandla kasserade plagg till nya modefavoriter direkt i butik med hjälp av återvinningsmaskinen Looop. Processen går till så att det gamla plagget tvättas, strimlas till fibrer och spinns till nytt garn och stickas till nya plagg. Viss ny fiber behöver läggas till men ambitionen är att materialtillägget ska bli så litet som möjligt.
Den nya återvinningsmaskinen, vars system inte använder vatten eller några kemikalier, finns i H&Ms butik på Drottninggatan i Stockholm. Medlemmar i H&M:s kundklubb betalar 100 kronor för tjänsten som annars kostar 150 kronor. Alla intäkter från projektet går till forskning relaterad till material och materialframställning. Looop är skapad av H&M Foundation tillsammans med forskningspartnern HKRITA, The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel, och Hongkongbaserade spinneriföretaget Novetex Textiles.
 
Källa: https://about.hm.com/news/general-news-2020/recycling-system--looop--helps-h-m-transform-unwanted-garments-i.html
 
Bild: Press H&M