Resa
Publicerat: 2015-09-22

Spaning

I framtiden blir det ståplats på flyget

I framtiden blir det ståplats på flyget

När vi flyger i framtiden kanske vi kommer att göra det stående. En ny undersökning från resebyrån Ticket med hjälp av Novus visar i alla fall att de svenska konsumenterna är redo för detta. Avgörande verkar vara priset. Enligt undersökningen kan 37 procent av svenskarna tänka sig ståplats på flyget om priser är tillräckligt lågt. De unga är mest sugna, hela 58 procent av dem kan tänka sig att stå på flyget. Det verkar dock finnas en korrelation med priset. 12 procent av svenskarna kan tänka sig ståplats på flygresor på max en timme om priset är halverat. 25 procent är inte främmande för att stå om priset är lågt eller nästan gratis.
Redan idag har lågrprisbolag som Ryanair och Spring Air börjat sondera terrängen för att införa ståplatser. Flygplanstillverkarna vill också hänga på och till exempel Airbus har registrerat patent på nya sittsäten som tar mindre plats och ger utrymme för fler passagerare. Återstår att se när detta kan bli verklighet. Antagligen blir säkerheten en stor fråga. Men kan man stå en timme på bussen eller tunnelbanan så borde det även fungera på kortare flygningar.
Läs mer om undersökningen här: http://www.mynewsdesk.com/se/ticket-privatresor/pressreleases/4-av-10-svenskar-kan-taenka-sig-staaplats-paa-flyget-1221310