Hem / Boende Mode / Design
Publicerat: 2023-02-23

Spaning

Kährs satsar på neurodesign

Kährs satsar på neurodesign

Hur påverkar golvet oss människor och vad händer i hjärnan i olika rumsmiljöer? Hur kan rummets design främja läkande, lärande och kreativitet? Golvtillverkaren Kährs inleder ett femårigt forskningssamarbete inom detta tvärvetenskapliga ämne som kallas Neurodesign, där Isabelle Sjövall, som först i världen, ska doktorera de kommande fem åren.

​Neurodesign handlar om hur hjärnan reagerar på byggda miljöer och hur människor påverkas psykologiskt och fysiologiskt av design. I sin forskning kommer Isabelle bland annat att studera lärande miljöer, läkande miljöer, boendemiljöer och kontorsmiljöer. Hon kommer att undersöka golvets roll i olika miljöer i kombination med belysning, möbler, färger, former och material.

Studierna avser att använda olika golv från Kährs. I sitt breda sortiment av golv har Kährs produkter för de olika typer av miljöer som Isabelle kommer att forska inom. Denna forskningsbaserade kunskap ämnar Kährs att applicera i såväl innovation och produktutveckling av golv som ännu bättre bidrar till miljöer som främjar hälsa, prestation och välmående.

 

Källa: https://www.kahrs.com/sv-se/om-oss/nyheter-och-pressmeddelande/2023/kahrs-i-forskningssamarbete-inom-neurodesign/

 

Bild: Kährs