Media Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-11-25

Spaning

Känslosamma fotografier

Känslosamma fotografier

Nikon har släppt rapporten The Future of Imaging som analyserar morgondagens trender inom fotografi. Rapporten som utförts av The Future Laboratory, tar reda på hur vi alla kommer att fånga, dela och använda bilder de närmaste decennierna. Rapporten tar bland annat upp fenomenet situationskänsliga kameror som kommer att kunna läsa av stämningen i en situation, och siar även om att betraktaren i framtiden kommer att kunna höra hur motivet låter, känna på materialet och känna doften av parfym för att förmedla känslan i bilden.
Sammanfattning av huvudtrenderna i rapporten:
- Situationskänsliga kameror - möjlighet att analysera den yttre miljön (belysning, ljud, temperatur o.s.v.) och matcha detta till de känslor som användaren försöker förmedla med bilden.
- Bilder för alla sinnen- vi kommer att kunna få en mer omslutande upplevelse för alla sinnen där vi hör hur motivet låter, kan känna på materialen och texturen samt känna doften av parfym som utsöndras av enheten för att förmedla känslan i bilden.
- Bilder i realtid - små, lätta kameror som hela tiden fångar det du ser och som kan fånga spontana bilder utan att behöva styras.
- Visuellt välbefinnande – det kommer att uppstå ett nytt behov av visuell stimuli som kan förmedla lugn, mindfulness och en känsla av fristad.
Ladda ned rapporten här: http://nikonlife.eu/events/photokina-2014/future-imaging/