Resa
Publicerat: 2016-10-17

Spaning

Leverans till fots

Leverans till fots

DB Schenker har nu börjat leverera varor till butiker, restauranger och kaféer till fots, istället för med lastbil, i Göteborg. Fram till nu har DB Schenker haft en paketbil och en lastbil i daglig trafik i centrala Göteborg. De försvinner från och med nu – istället kör en anställd på TGM AB ut leveranserna med en specialbyggd eldriven pallyftare till alla mottagare i området. Bakgrunden till det nya leverenssättet är att Göteborgs Stad har bestämt att inga tunga lastbilar över 3,5 ton ska tillåtas i det här området efter klockan elva. Det nya konceptet löser den problematiken på ett mycket smidigt sätt.
Förutom att det förbättrar gatumiljön är det också bra ur ett rent miljöperspektiv eftersom bilarna och deras utsläpp nu försvinner. Förutom DB Schenker och TGM har även BTF (Bilspeditions transportörförening), Göteborgs Stad, Stena Recycling och Göteborgs Stad Trafikkontoret varit med i framtagandet av konceptet som löper fram till i vår då det hela ska utvärderas.
Läs mer här: https://www.dbschenker.se/log-se-se/press/arkivoverview/12490358/DB_Schenker_staeller_lastbilar_-_levererar_till_fots_istaellet.html