Resa
Publicerat: 2022-03-31

Spaning

Majoritet av svenskarna positiva till skattesänkningar på drivmedel

Majoritet av svenskarna positiva till skattesänkningar på drivmedel

En klar majoritet vill se skattesänkningar på drivmedel som kompenserar för de höga bränslepriserna. Störst är stödet utanför storstäderna, bland äldre och KD-väljare. Detta visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av bilförmedlaren Kvdbil.
Att tanka bilen har blivit rekorddyrt. Nu vill 7 av 10 (69 %) svenskar att drivmedelsskatterna sänks. Bland bilister är det 73 procent som är positiva till en större skattereform, men även i gruppen icke-bilister finns en majoritet (52 %). Störst är stödet utanför storstadsområdena (76 %) och i åldersgruppen 56-79 år (75 %).
Undersökningen visar också på stor splittring beroende på partisympatier. Störst stöd återfinns bland KD- (96 %), SD- (92 %) och M-sympatisörer (88 %). V-väljarna stöttar däremot inte den politik partiet just nu för i riksdagen*. Bara var tredje V-väljare vill se sänkta drivmedelsskatter. Lägst stöd för sänkta drivmedelsskatter återfinns hos Miljöpartiets väljare (17 %).
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/kvdbil/pressreleases/sifo-7-av-10-svenskar-positiva-till-skattesaenkningar-paa-drivmedel-3171328
 
Bild: Press KVD