Kultur / Fritid Mode / Design
Publicerat: 2021-01-07

Spaning

Martin Margiela debuterar som konstnär

Martin Margiela debuterar som konstnär

Den mytomspunna designern Martin Margiela ska till våren, i samarbete med Lafayette Anticipations, öppna sin första renodlade konstutställning i Paris. Även om det går att argumentera för att Margiela redan går under titeln konstnär i.o.m. sina banbrytande tidigare kollektioner och sitt varumärke i sig, så tar han nu ett tydligare kliv in i konstens värld.
Lafayette Anticipations backas av den franska modegruppen Galeries Lafayette som bl.a. äger ett flertal varuhus både i Frankrike och internationellt, en marknad som drabbats hårt ekonomiskt av pandemin.
Utställningen “Martin Margiela” tar sitt fokus i förvandling och förändring, och kommer visa upp tidigare oskådade skulpturer, fotografier och installationer gjorda av designern. “Martin Margiela” går att se på Lafayette Anticipations i Paris och pågår mellan 15 April och 25 juli 2021.
Källa: https://wwd.com/fashion-news/fashion-scoops/designer-martin-margiela-to-stage-first-art-show-lafayette-anticipations-paris-1234687807/?cx_testId=5&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=2#cxrecs_s
Foto: Lubo Minar på Unsplash