Mat / Dryck
Publicerat: 2013-02-28

Spaning

Matindustrin - Det nya Internet?

Matindustrin - Det nya Internet?

Ätbara förpackningar? Mat du kan andas in? ”De nästkommande 20 åren så kommer vi att experimentera med mat till samma grad som vi experimenterat med Internet de föregående 20 åren”.
Detta är ett provokativt uttalande från David A. Edwards, Harvardprofessor och grundare av Le Laboratoire i Paris. Frog Design Inc. är en av världens mest erkända innovationsbyråer, och deras blogg ”design mind” undersöker närmare vad som döljer sig bakom detta uttalande. Här är länken:
http://designmind.frogdesign.com/blog/food-the-city-and-innovation.htm
Framtiden handlar om människans förhållande till maten och det globala system som livsmedelsbranschen har cementerat. Maten är nu möjligheternas, entreprenörernas och den kollektiva organismens värld. Det handlar således om en kraftansträngning till innovation, likväl som nya modeller för konsumentförsörjning och distribution av livsmedel. Oavsett om David A. Edwards har rätt i sina spekulationer eller inte så verkar det onekligen vara en rörelse på frammarsch. Här är därmed också hemsidan till rörelsen som höll i konferensen som beskrivs i bloggen:
http://foodincubator.wordpress.com/