Kultur / Fritid Resa Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-05-23

Spaning

Mer aktion med ny kamera

Mer aktion med ny kamera

Ofta tappar man fokus på nuet och själva upplevelsen när man samtidigt ska fotografera den. Panasonic har därför lanserat HX-A500, som världens första 4K 25p action-videokamera, och berättar att kameran är utvecklad för att hjälpa användarna att fånga de unika ögonblicken i 4K-bildkvalitet, så att man själv kan fokusera på upplevelsen.
Den lätta och kompakta videokameran kan fästas vid kroppen eller vid huvudet och 4K 25p-videoinspelning har plötsligt blivit ultraportabel och intuitiv. Kameran erbjuder många funktioner samt ett brett utbud av valbara tillbehör såsom ett nytt klippfäste för att enkelt fästa kameran på hjälmen eller väskan. Det går också att kombinera huvudenheten, kameran och kabeln till en enda enhet för enhandsfattning.
Då videokameran är vattentät ner till tre meter i 30 minuter samt dammtålig kan man ha händerna fria och ändå filma oavsett om man kravlar runt på golvet och leker med sina barn eller befinner sig på en klippvägg på väg mot toppen.
Nya slow motion-funktioner gör att kameran är idealisk för att analysera sporttekniker så som en golfsving, i tre olika hastigheter; 200 bilder per sekund; 100 bilder per sekund; eller 50 bilder per sekund.