Mat / Dryck
Publicerat: 2021-04-14

Spaning

Mer hemlagat

Mer hemlagat

En ny undersökning från YouGov på uppdrag av Elon visar att fler än hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag. Pandemin har påverkat matvanorna i hemmen och nästan var tredje svensk lagar nu mer mat hemma än innan. Det är framför allt de yngre som numera lagar mer man hemma än tidigare. 29 procent av svenskar generellt lagar nu mer mat i hemmet än innan pandemin och bland de yngre ser vi en ännu högre, 35 procent.
Så ofta lagar vi mat hemma en vanlig vecka
Flera gånger varje dag – 15%
Minst en gång varje dag – 39%
4-6 gånger på en vecka – 27%
1-3 gånger på en vecka – 13%
Mer sällan – 5%
Jag lagar aldrig mat själv – 1%
Den ökade matlagningen i hemmet har också lett till mer välfyllda kylskåp. Fler än var femte svensk, 21 procent, har en mer välfylld kyl nu än innan pandemin startade. Kylen är också den vitvara som nästan hälften av svenskarna, 48 procent, tycker är viktigast i sitt kök. Under hamstringsfasen förra våren, när vissa hushållsvaror tog slut i livsmedelsbutikerna, fanns det en del som såg över möjligheten att utöka kapaciteten hemma. 5 procent övervägde att köpa en extra frys under den perioden, och 7 procent av svenskarna gjorde slag i saken och köpte en.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/elongroup/pressreleases/svenskar-prioriterar-hemmamatlagning-och-vaelfyllda-kylar-i-pandemin-3090305
 
Bild: Depositphotos