Kultur / Fritid
Publicerat: 2012-11-27

Spaning

'Milking' the new 'Planking'?

'Milking' the new 'Planking'?

Planking, batmanning och nu milking?
En Facebook-"trend" som knappas gick att undgå förra året bland ungdomar var planking, en udda rörelse som vandrat från Australien till resten av världen och som gick ut på att lägga sig raklång på konstiga ställen. Tätt följt kom 'batmanning', som gick ut på att hänga sig upp och ner och hålla sig fast i fötterna likt en fladdermus.
Dessa bizarra och farliga trender, har nu tagit steget mot mjölkhyllan. 'Milking' är begreppet på det senaste uttrycket och det går helt enkelt ut på att i en pinsam och offentlig miljö, hälla en kanna mjölk över huvudet.
Trenden sägs vara född i Newcastle, England, då flera elever filmades dränkta i mjölk. Under bara en vecka så har samma video blivit viral och tyder på att vi kommer att få se mer mjölkning i andra delar av Europa och USA.
Visst, detta är en trend i raden av student-spex. Men jag tror att kommunikatörer, varumärken etc. ska ta till den ungdomskultur som organiskt sprids för att aktivt avgöra om man ska agera snabbt med "kampanj" i samma tema, eller lustfyllt luta oss tillbaka och iakta rörelsen.