Resa
Publicerat: 2016-02-09

Spaning

Mobil semester

Mobil semester

Våra semestrar blir allt mer mobila visar en ny undersökning från reseföretaget Ving. Och det gäller hela kedjan från det att vi letar resmål tills när vi faktiskt är där. Enligt statistik från 2015 så har förändringen gått relativt snabbt. För fem år sedan bokades 59 procent av alla Vings resor via internet. Under 2015 så hade andelen ökat till 76 procent och av dessa är det över hälften som använder sig av antingen smarta telefoner (29 procent) eller en surfplatta (22 procent). På bara ett år har användandet av den klassiska stationära datorn sjunkit från 56 till 49 procent. På bara ett år har användandet av smartphones när man letar efter, och beställer semesterresan ökat med 53 procent. Internetbokningarna utgör nu också en allt större andel hos Ving och står nu för nu 76 procent av bokningarna.
När vi väl är på semester så fortsätter vårt mobila beteende. Vings statistik visar till exempel att på företagets 13 egna familjehotell, Sunwing Family Resorts, har gästerna med sig i genomsnitt 3,2 internetenheter (smarta telefoner, surfplattor, laptops) på varje rum. Snittanvändningen för en lägenhet är 640 MB data per dag, vilket är en ökning med 365 MB på bara ett år. Det är heller inte bara barnfamiljer som är storförbrukare av hotellens WiFi. På Vings 15 Sunprime Hotels, hotell för vuxna, är det i genomsnitt 2,3 internetenheter per lägenhet, med två gäster. De har en förbrukning på 550 MB per dygn vilket är 250 MB mer än för ett år sedan.
Läs mer om undersökningen här: http://vingresor.mynewsdesk.com/pressreleases/mobilen-vinner-terraeng-naer-svenskarna-droemmer-om-semester-1312092