Hem / Boende Mode / Design Värderingar
Publicerat: 2018-08-22

Spaning

Mys i din egen djungel

Mys i din egen djungel

På Formexmässan i slutet av augusti står den brittiska designern Abigail Ahern för temautställningen. Hennes tolkning av dagens stämningar är en djungel av konstgjorda växter, med överdimensionerade lampor, mjuka sovplatser, små grupper för samtal,möten och arbete. Stora krukor och speglar förstärker den sagoaktiga stämningen.
Själv säger hon "more is more, less is a bore". Att designvärlden lämnat ljust och fräscht och minimalism bakom sig är ingen nyhet. Det skiftet skedde för flera år sedan. Alla prylar i Abigail Aherns utställning är hämtade från Formex utställare och de är tillgängliga i butik kommande säsong.
Men Aherns utställning pekar också längre framåt - Formex gästas i år av Lilly Berelovich, grundare av amerikanska trendbyrån FS Creative. Hennes analys sträcker sig framåt 2020 och hon ser ett ökat intresse för fantasifulla miljöer, drömlika med speglar och nya material.
Abigail Ahern berättar att hennes egen trädgård hemmavid är en liten djungel, inredd med sköna möbler och grill. Där vistas hon alla årstider, lagar mat eller sitter och arbetar.