Reklam Värderingar
Publicerat: 2019-01-09

Spaning

Nödsystem ska hjälpa utsatta i kylan

Nödsystem ska hjälpa utsatta i kylan

Med hjälp av digital teknik har nu nya möjligheter öppnats upp för att nå ut med information i realtid, något som kan göra stor skillnad för människor som söker skydd från kylan. Stockholm stad har beslutat om en temperaturgräns vid minus sju grader, då staden tillsammans med kyrkor och ideella hjälporganisationer öppnar så kallade akuthärbärgen för de personer som inte omfattas av socialtjänstens insatser. Dock riskerar information om den snabba etableringen av akuthärbärgen att inte nå fram i tid.
Nu testar Clear Channel att upplåta sina digitala reklamskyltar som finns där många människor rör sig och har möjligheten att skräddarsy och realtidsanpassa budskap. När utomhustemperaturen når just minus sju grader visas information om var man kan hitta nyetablerade värmerum, anpassat efter var en befinner sig. Via budskap på de digitala reklamskyltarna kommer man också kunna mobilisera volontärer samt samla in filtar och kläder.
Nödsystemet kommer vara aktivt i hela Stockholms innerstad under vintern och med särskilt fokus på områden där många hemlösa samlas, som Odenplan, T-Centralen, Medborgarplatsen och Stureplan.
 
Läs mer: www.coldchannel.se