Arbetsliv Shopping Teknik / Prylar
Publicerat: 2019-02-01

Spaning

Ny blomster-förmedling ger floristen frihet

Ny blomster-förmedling ger floristen frihet

En ny svensk blomsterförmedling, Mazzo, skapad av florister, håller på att etablera sig. Den utgår inte från färdiga mallar, utan ger floristen stor frihet att skapa buketter efter eget huvud och efter vilka blommor som är fräschast för dagen. Kunden beställer via hemsidan, väljer vilken stil, färgskala och prisklass buketten ska ha. Floristen får sedan använda sin känsla, hantverksskicklighet och passande material för att binda buketten.
En av grundarna, Madeleine Haraldsson förklarar att Mazzo är en typ av blomsterförmedling som hon själv saknade när hon drev butik.
– Blommor köps in via aktion och har ett dagspris. Vårt koncept gör att blomsterbutikerna får större frihet att köpa in prisvärda blommor som är i säsong och mottagaren får en unik bukett, säger hon.
De traditionella blomsterförmedlingarna arbetar med färdiga mallar. Det kräver att blomsterhandlaren håller ett visst sortiment, och floristerna får inte utlopp för sin kreativitet. Mazzo har redan haft 300 förmedlingar trots att tjänsten inte är lanserad ännu.
Stilfloristerna i Linköping har anslutit sig till Mazzo. Jimmy Englund och Joakim Anrell som driver butiken är förväntansfulla:
– Konceptet är helt rätt i tiden. Det lyfter floristyrket som hantverk och konstart, säger Jimmy Englund.
Mazzo kommer också att erbjuda nya digitala tjänster, som möjligheten att skicka med videohälsingar och automatiska SMS-utskick när en bukett är färdig att leverera.
http://intresse.mazzo.se/
Foto: Jennie Andersson