Hälsa / Träning
Publicerat: 2023-05-23

Spaning

Ny satsning på psykisk hälsa bland unga

Ny satsning på psykisk hälsa bland unga

Som ett led i arbetet mot förbättrad psykisk hälsa lanserar Svenska Röda Korset “Hur mår du?” – en ny satsning med fokus på att nå ut med kunskap och information till unga i utsatta områden. Projektet är i samarbete med Coca-Cola i Sverige och bakom produktionen står kommunikationsbyrån OTW.

Projektet inleddes med ett antal workshops, bland annat i Tjärna Ängar i Borlänge, ett område som ofta beskrivs som socioekonomiskt utsatt. För att ta reda på vilka behov som finns hos unga i området bjöd Röda Korset in till ett möte där ungdomar fick berätta vad de saknade och önskade mer av. Resultatet blev en filmserie som nu distribueras tillsammans med kunskap och konkreta tips från Röda Korsets ungdomspsykolog. Satsningen inleds med en premiärvisning i Biopalatset i Borlänge.

“Hur mår du?” är ett treårigt projekt med fokus på unga och psykisk hälsa som stöttas av Coca-Cola i Sverige, vars medarbetare också kommer att utbildas i hur man kan vara ett stöd för någon som mår dåligt, både som chef, kollega och medmänniska. Målet är att öka kunskapen och bryta stigman inom psykisk ohälsa.

 

Källa: https://www.rodakorset.se/hurmardu

 

Bild: Press Coca Cola