Media
Publicerat: 2023-08-29

Spaning

Ny social mediatjänst för AI-bilder

Ny social mediatjänst för AI-bilder

BeFake AI uppger sig vara det "första AI-augmenterade sociala nätverket" där användare kan använda AI för att modifiera sina bilder och ladda upp dem online. Appens namn och design är en travesti på BeReal, den sociala medieplattformen som släpptes i januari 2020 och som försöker få tillbaka äktheten till sociala medieappar med improviserade aviseringar där användare måste dela foton utan filter inom två minuter.

BeFake-användare kommer att få slumpmässiga meddelanden under hela dagen för att ladda upp en bild på fram- och bakkameran. Användare kan sedan använda AI för att redigera och lägga upp fotona. Eftersom redigeringsprocessen tar längre tid än att ta ett foto och ladda upp, har användarna ett 20-minutersfönster för att ladda upp sina AI-bilder på BeFake.

För att redigera fotot kan användarna använda de förutbestämda förslagen eller anpassa sina egna, liknande hur man skulle göra på DALL-E eller andra AI-konstgeneratorer. När man är nöjd med sitt foto kan man ladda upp sin redigerade bild. Det finns dock en hake. Trots att man lägger upp en bild som inte liknar originalfotot kan användare svepa för att se originalfotot och det AI-transformerade.

Men om man hellre vill vara anonym finns det ett abonnemang där man kan gå med för 9,99 USD per månad, 99,99 USD per år eller 2,99 USD per vecka, vilket ger användaren förmåner som att dölja originalfotot, lägga upp sent utan straffavgift och ha obegränsat med foton.

 

Källa: https://befakeai.com/

 

Bild: Screen shot