Arbetsliv Teknik / Prylar Utbildning
Publicerat: 2024-03-25

Spaning

Nytt operativsystem för människolika robotar

Nytt operativsystem för människolika robotar

Teknikföretaget NVIDIA har visat upp Project GR00T, en allmän grundmodell för humanoida robotar, utformad för att främja sitt arbete med att driva genombrott inom robotik och förkroppsligad AI.

Som en del av initiativet presenterade företaget också en ny dator, Jetson Thor, för humanoida robotar baserade på NVIDIA Thor system-on-a-chip (SoC), samt betydande uppgraderingar av NVIDIA Isaac-robotplattformen™, inklusive generativa AI-grundmodeller och verktyg för simulering och AI-arbetsflödesinfrastruktur.

Robotar som drivs av GR00T, som står för Generalist Robot 00 Technology, kommer att utformas för att förstå naturligt språk och efterlikna rörelser genom att observera mänskliga handlingar – och snabbt lära sig koordination, fingerfärdighet och andra färdigheter för att navigera, anpassa sig och interagera med den verkliga världen.

AI-plattform är tänkt att användas av humanoida robotföretag som 1X Technologies, Agility Robotics, Apptronik, Boston Dynamics, Figure AI, Fourier Intelligence, Sanctuary AI, Unitree Robotics och XPENG Robotics, bland andra.

 

Källa: https://nvidianews.nvidia.com/news/foundation-model-isaac-robotics-platform

 

Bild: Nvidia press