Hälsa / Träning Media
Publicerat: 2021-03-22

Spaning

Pandemin påverkar dejting – vill lära känna varandra bättre

Pandemin påverkar dejting – vill lära känna varandra bättre

En ny undersökning från dejtingsajten Match visar att året som gått har påverkat svenskars inställning till nätdejting. Samtidigt som längtan efter ett förhållande har ökat, är fler svenska singlar positivt inställda till att vi numera lär känna varandra bättre innan vi ses för första gången – 24 procent idag jämfört med 10 procent för ett år sedan.
Dejtingsajten Match har gjort två undersökningar bland sina medlemmar, en i maj 2020 och en nu, knappt ett år senare. Årets undersökning visar att 40 procent av svenskarna har använt dejtingtjänster mer under 2021 än tidigare år. Dessutom längtar allt fler unga vuxna (18-29 år) efter ett seriöst förhållande – 33 procent nu jämfört med 19 procent i maj 2020. 55 procent uppger i årets undersökning att saknaden efter fysisk kontakt i form av kyssar och kramar är stor – större än saknaden efter att besöka barer, restauranger & klubbar (47 procent) och att träffa sin familj (30 procent).
Året som gått har också fått oss att våga testa nya saker och på alla hjärtans dag i år, slogs rekordet för virtuella dejter på Matchs plattform. Dessutom är fler svenska singlar positivt inställda till att vi numera lär känna varandra bättre innan vi ses första gången – 24 procent idag jämfört med 10 procent för ett år sedan. Det finns alltså hopp för kärleken i pandemin, inte minst då hela 37 procent av männen i undersökningen respektive 31 procent av kvinnorna tror att det att går att bli kär genom att prata och lära känna varandra online – innan man träffas i det verkliga livet.
 
Källa: https://www.meetic-group.com/press/se/ett-r-in-i-pandemin-laengtan-efter-ett-serioest-foerhllande-oekar-bland-svenska-singlar/
 
Bild: Depositphotos