Resa
Publicerat: 2021-10-14

Spaning

Positiv inställning till elbil

Positiv inställning till elbil

Volkswagen Sverige har genomfört en kundundersökning bland drygt 800 ägare till bilmärkets modell ID.4. Undersökningen visar tydligt att det här med elbil är något man tänker sig fortsätta med i framtiden. En klar majoritet – 83 procent – hade aldrig tidigare ägt en elbil. Men hela 93 procent tror med säkerhet att deras nästa bil också kommer att vara helt eldriven. Och sex procent trodde att man kanske skulle fortsätta köra på el.
Andra saker som kom fram i undersökningen var att cirka hälften kör 100-200 mil i månaden och att hemmaladdning är det vanligaste sättet att ladda sin bil. 87 procent laddar oftast sin bil i anslutning till bostaden – och för 85 procent av respondenterna är bostaden en villa, radhus eller kedjehus.
När det kommer till fördelar med själva bilen så är det några saker som framförallt framhålls av de som svarat. Allra största fördelen med att köra elbil är miljöaspekten. Den lyfts fram av 70 procent av de som svarat. På andraplats (67 %) kommer bilens utrymmen följt av ekonomin (53 %). Även bilens räckvidd (42 %) och möjligheten att dra släp (42 %) framhålls.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/volkswagen/pressreleases/en-gaang-elbil-alltid-elbil-volkswagen-id-dot-4-kunder-i-undersoekning-om-sitt-bilaegande-3133817
 
Bild: Press VW