Resa
Publicerat: 2020-08-28

Spaning

Pris, laddning och räckvidd avgörande

Pris, laddning och räckvidd avgörande

Olje- och smörjmedelsföretaget Castro har undersökt vad som krävs för att elbilen ska bli det huvudsakliga valet hos bilister. Man landar i tre slutsatser. Rätt pris, rätt laddhastighet och rätt räckvidd. Deltagare från åtta länder deltog i undersökningen: USA, Storbritannien, Norge, Frankrike, Tyskland, Indien, Kina och Japan.
För att elbilen ska slå igenom stort var rätt pris det starkaste kriteriet hos konsumenterna. Det ansåg 38 procent. Priset på en ny elbil bör ligga på $36 000. Översätt till svenska kronor med moms blir det strax under 400 000 kronor.
Det andra kriteriet var tiden det tar att ladda elbilen, det sa hela 27 procent. Att ladda elbilen fullt bör ta 31 minuter visar studien.
Det tredje kriteriet var räckvidden som 20 procent lyfte som viktigast. Enligt studien ville man köpa en elbil med en räckvidd på 469 kilometer.
Enligt studien väntar 61 procent på ett större batterigenombrott. Man tror också att det kommer att ske snart. De flesta i studien kunde tänka sig att köpa en elbil till 2024. Första omkring 2030 kommer elbilen bli mainstream, enligt studien.
 
Källa: https://www.castrol.com/content/dam/castrol/master-site/en/global/home/technology-and-innovation/electric-vehicle-adoption/accelerating_the_evolution_study.pdf
 
Bild: Screen shot