Shopping Teknik / Prylar
Publicerat: 2022-04-08

Spaning

Robot 3D-printar produkter av marinplast

Robot 3D-printar produkter av marinplast

ABB Robotics visar upp framtiden inom detaljhandeln med återvunnen marinplast på Selfridges i London. Det görs genom en ABB-robot som gör 3D-utskrifter på Selfridges. Under hela april kommer demonstrationen att äga rum i ett skyltfönster där kunderna kan titta på en ABB-robot som i 3D skriver ut olika skräddarsydda designerartiklar tillverkade i Parley Ocean Plastic® – marinplastskräp som samlats in från nätverket Parley’s Global Cleanup Network. Demonstrationen med 3D-utskrifterna ingår i Selfridges koncept SUPERMARKET som utmanar konsumenter att fundera på hur de varor de köper har producerats och vilken påverkan den produktionen har på miljön.
Miljöorganisationen och det globala nätverket Parley for the Oceans och det innovativa designvarumärket Nagami har tillsammans utvecklat demonstrationen som använder sig av ABB:s simuleringsprogramvara RobotStudio® och en IRB 6700-robot för att skapa ett antal olika utskrivna möbler, heminredningsartiklar och andra varor som tillverkats av Parley Ocean Plastic®. Roboten arbetar tillsammans med Nagamis unika plastextruderingsmaskin för att skriva ut de artiklar som kan väljas ut av kunderna på en skärm och tillverkas på plats.
 
Källa: https://new.abb.com/news/detail/89738/prsrl-abb-robotics-showcases-future-of-retail-using-recovered-marine-plastic-at-londons-selfridges
 
Bild: Press ABB