Hem / Boende
Publicerat: 2017-07-04

Spaning

Så vill svenskarna bo i framtiden

Så vill svenskarna bo i framtiden

Ett hem som städar och dammar sig själv och tvättstugor som tvättar, stryker och viker kläder automatiskt. Det är de tekniska funktioner som svenskarna vill ha i sitt hem i framtiden.
För femte året presenterar Svensk Fastighetsförmedling Trendrapporten, som tagits fram tillsammans med Kantar Sifo, där svenskarna gett sin syn på framtidens boende. I år har över 2 300 personer svarat på frågor rörande ekonomi, bostadsbyte och inredning. Årets resultat visar att det finns en önskan om tekniska funktioner som underlättar hem- och hushållsarbetet i framtiden.
När svenskarna spår vilka boendeformer som kommer bli vanligare i framtiden hamnar självförsörjande hem med egen odling högst upp på listan. Unga i åldern 18 till 29 år är de som mest tror på denna typ av bostäder. 46 procent av de unga uppger detta medan motsvarande siffra bland äldre mellan 50 till 65 år endast är 32 procent. Tillfälliga boenden som containerbostäder, kollektivboenden och all inclusive-bostäder är också boendeformer som svenskarna tror starkt på.
Läs rapporten på: https://issuu.com/kickierkers/docs/svenskfast_trendrapport2017