Kultur / Fritid Resa
Publicerat: 2016-09-02

Spaning

Scandic gjuter nytt liv i Vasateatern

Scandic gjuter nytt liv i Vasateatern

Efter att ha varit stängd sedan 2009 återuppstår Vasateatern i modern skepnad. En ny kulturscen för teater och musik blir verklighet när den praktfulla teatersalongen förenas med Scandic Grand Central och skapar ett unikt hotell med restaurang och barer. Utformningen av Vasateatern är ett samarbete mellan Nordens ledande hotelloperatör Scandic och fastighetsägaren KLP Fastigheter.
En av Sveriges äldsta teatrar med anor från 1890-talet, vars foajé redan är en del av Scandic Grand Central, får visa upp sig igen i sin fulla prakt. Från hotellets bistro kliver besökaren rakt in i den överdådiga teatersalongen, där legendarer som Gösta Ekman den äldre och Karl Gerhard har uppträtt.
I och med sammanslagningen skapas ytterligare möjligheter för både kulturarrangemang och konferenser i storslagna lokaler. Den praktfulla salongen med anor från 1886 har fått nytt liv och genomgått en totalrenovering för att återfå sin forna glans.
"– Det känns otroligt roligt att få öppna upp teatern igen och låta såväl svenska som internationella gäster återigen få uppleva ett svenskt kulturarv. Vi har många spännande artister och spelningar i höst, bland annat Joe Labero som kommer tillbaka till Stockholm för första gången på många år," avslutar Helena Söderberg, hotelldirektör Grand Central.
Under hösten kommer teatern även att hyras ut till olika produktionsbolag som sätter upp musik-, teater- och dansföreställningar.