Teknik / Prylar
Publicerat: 2021-11-11

Spaning

Seoul första storstad i metaverse

Seoul första storstad i metaverse

Den sydkoreanska huvudstaden Seoul uppges vilja bli den första storstadsregeringen i det sk metaverse. Den sydkoreanska huvudstaden har presenterat en plan för att göra en mängd olika offentliga tjänster och kulturevenemang tillgängliga i metaverse. Om planen lyckas kan Seouls invånare besöka ett virtuellt stadshus för att göra allt från att besöka en historisk plats till att lämna in ett civilrättsligt klagomål genom att ta på sig virtual reality-glasögon.
Investeringen på 3,3 miljoner USD är en del av borgmästare Oh Se-hoons 10-årsplan för staden, som syftar till att förbättra den sociala rörligheten bland medborgarna och höja stadens globala konkurrenskraft. Det utnyttjar också Sydkoreas Digital New Deal, en rikstäckande plan för att anamma digitala och AI-verktyg för att förbättra sjukvården, central infrastruktur och ekonomin i ett försök att återhämta sig från den ekonomiska krisen orsakad av covid-19.
Seouls storstadsregering kommer att utveckla sin egen metaversplattform i slutet av 2022. När den är i full drift 2026 kommer den att vara värd för en mängd olika offentliga funktioner inklusive ett virtuellt borgmästarkontor, såväl som utrymmen som betjänar näringslivet; en fintech-inkubator; och en offentlig investeringsorganisation.
 
Källa: http://english.seoul.go.kr/seoul-first-local-govt-to-start-new-concept-public-service-with-metaverse-platform/
 
Bild: Press Seoul Metropolitan Government