Resa
Publicerat: 2018-06-14

Spaning

Skärmfri semester med Airtours

Skärmfri semester med Airtours

61 procent av svenskarna uppger att de skulle vilja åka på en skärmfri semester, enligt en Sifo-undersökning som Airtours har genomfört.  När Airtours genom Sifo frågade svenskarna vad de största fördelarna med en skärmfri resa skulle vara svarar de att bli mer närvarande (44%) och att få en paus från sociala medier (44%). Att stressa ner (38%) och få mer tid för familj och vänner (37%) kommer därefter. De två största nackdelarna med en skärmfri semester menar svenskarna är att inte vara uppdaterad i nyhetsflödet (43%) samt att inte kunna läsa e-post (26%).
Undersökningen visar vidare att kvinnor, i större utsträckning än män, vill åka på en skärmfri semester; 64 procent av kvinnorna skulle vilja åka jämfört med 58 procent av männen. Undersökningen visar även att nära två av tre (63%) känner till vuxna som blir stressade av att inte vara uppkopplade på semestern.
Som första svenska researrangör börjar Airtours i höst därför med resor där mobilen är förbjuden. Pilotresan går till Kreta. Väl på plats ska alla skärmar som tagits med till semestern samlas in och behållas till hemresan. I utbyte får man ett analogt kit som innehåller:
- Karta
- Guidebok Kreta
- Sällskapsspel
- Strandracketset
- Polaroidkamera
- Dagbok
- Daglig nyhetssammanfattning
- Cykelhyra en dag
 
Läs mer: https://www.airtours.se/kampanj/skarmfri-semester/