Reklam Resa
Publicerat: 2017-05-23

Spaning

Sverige på Airbnb

Sverige på Airbnb

Som första land i världen listas nu hela Sverige och den svenska naturen på Airbnb. I stället för vanliga boendeannonser ligger natursköna platser från norr till söder, tillgängliga via den svenska allemansrätten, uppe för boende- och upplevelsesajtens miljontals besökare. Initiativet ”Freedom to Roam” ska skapa uppmärksamhet för Sverige som naturdestination i världen, med fokus på den amerikanska marknaden.
Där besökaren på Airbnbs plattform är van att hitta bildspel för olika hus och lägenheter presenteras i stället utvalda natursköna platser från hela Sverige, från en milsvid utsikt i Sarek till en lummig lövskog i Skåne. Nio platser representerar en mångfacetterad svensk natur, där besökare kan hitta sin egen favoritplats.
Att lägga ut Sverige på Airbnb är en del av Visit Swedens aktuella initiativ ”Freedom to Roam”, som ska lyfta fram tillgängligheten och mångfalden i den svenska naturen för utländska resenärer. Ett samarbete med fyra starka Sverigeprofiler – ”Proud Supporters of Freedom to Roam” – och en stor mängd inspirationsmaterial förstärker initiativet. ”Freedom to Roam” är ett av de första exemplen på internationell marknadsföring i Visit Swedens fyraåriga program för hållbar natur- och ekoturism på landsbygden.
Läs mer om kampanjen här: https://visitsweden.com/freedomtoroam/