Sveriges första roamingnätverk för laddning av elfordon

Sveriges första roamingnätverk för laddning av elfordon

GreenCharge Infra​, Hubject, och Elbil Sverige, alla aktörer inom elektromobilitet, lanserar nu ett svenskt roamingnätverk för laddning som skall vara öppet för alla parter och kunder. Dessa roamingtjänster kommer att möjliggöra en bättre kundupplevelse för alla elfordons konsumenter. Det nya roamingsystemet byggt runt ett konsortibaserat företag med namnet GC-EX, bjuder in alla tjänsteleverantörer, operatörer och ytterligare tjänster, som kartor, evenemang, paketerbjudanden etc. att gå med.

Greencharge’s The Hub tillhandahåller plattformen för att skapa en delad plånboksekonomi för alla intressenter och kunder på marknaden för elfordonsmobilitet. Det ger ökad prisöppenhet och tillgänglighet till befintlig infrastruktur och bättre täckning för alla tjänsteleverantörer som lägger till enhetlig betalningsfunktionalitet. Hubben säkerställer de interoperabla (roaming) transaktionerna som samlade erbjudanden, ökar förhandlingar och mervärdestjänster paletten med tjänster för att tillgodose varje användares behov.

 

Källa: https://www.elbilsverige.se/2020/08/12/elbil-sverige-medverkar-till-sveriges-forsta-enhetliga-roamingnatverk-for-laddning-av-elfordon/

 

Bild: Press Elbil Sverige